Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

65-годишен добричлия се бори за живота си, след като три коли се блъснаха на пътя Добрич-Варна

65-годишен жител на Добрич е пострадал тежко в катастрофата на пътя Добрич-Варна вчера, за която Про Нюз Добрич съобщи. Той е настанен в болница „Св. Анна“ във Варна с множество фрактури и с опасност за живота.

От ОДМВР Варна направиха за медията уточнения във връзка с пътния инцидент. Той е станал в района на село Любен Каравелово, където са се блъснали три автомобила. Сигналът за катастрофата е подаден в 17.45 ч. на 16 март.

Ударът е бил между лек автомобил „Акура“ с добричка регистрация, „Хонда“ с русенска регистрация и варненски „Сеат“. Причината за възникването на произшествието е несъобразяване с пътната обстановка - мокър асфалт. Колата с добричка регистрация е навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила последователно в движещия се в посока Добрич „Сеат“ и русенската „Хонда“, управлявана от 65-годишния мъж от Добрич.

Вследствие на удара сеатът излиза в крайпътната канавка, а другите два автомобила остават на платното.

Тримата водачи са пострадали. 65-годишният добричлия е в реанимацията с фрактури на гръден прешлен, таз, гръдна кост и множество ребра. Има опасност за живота му. Шофьорът на „Акура“ е в неврохирургита без опасност за живота, а управлявалият сеата е прегледан и освободен за домашно лечение.

От ОД на МВР Варна добавиха, че вчера е имало много такива катастрофи заради мокрия асфалт.  По седем от случаите има образувани досъдебни производства.

Снимки: Мариана Христова

c