Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

500 млади хора се включиха в Седмицата на спорта в Ген. Тошево

Около 500 участници се включиха в спортните състезания в Седмицата на спорта в община Генерал Тошево. „Бройката е показателна за това, че младите хора в града обичат да спортуват и са почитатели на активния начин на живот”, коментират от Общината. 

Само в маратона децата са били над 200. Именно тази дисциплина, която се провежда в градския парк вече трета година, генерира най-голям интерес сред генералтошевци. Тя е масова и в нея се включват почти всички деца от I до VII клас на двете училища в града – ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“.

Третото издание на Седмицата на спорта започна с интересно състезание по майсторско каране на тротинетки и велосипеди в градския парк. Последваха още осем спортни активности, които привлякоха вниманието на местната общественост. Целта е преди всичко да възпитава у децата и подрастващите любов към спорта и уважение към противника. Неслучайно е избрано и логото на събитийната програма „Бъди активен, а не агресивен“, което вече се превърна в традиционно.

Деветте различни активности, на които организаторите заложиха през тази година бяха състезание по майсторско каране на тротинетки и велосипеди, турнир по баскетбол 3х3, ученически маратон, състезание по лека атлетика, скаутско състезание за младежи, турнир по футбол за ученици, волейболна надпревара за Преходната купа, семейна спартакиада и турнир по вдигане на тежести.

Определено най-интересни бяха скаутското състезание за младежи, семейната спартакиада, волейболният турнир и този по вдигане на тежести. За първа година се реализира и лекоатлетическа надпревара, която също много се хареса на учениците, които се включиха в нея и които трябваше да покажат голям набор от спортни умения, за да се окичат с медалите.  

c