Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

9 отбора се записаха на благотворителния футболен турнир в Каварна

Поради засиления интерес организаторите променят разпределението на мачовете и удължават турнира и след Коледа

Станаха ясни отборите, които ще участват в благотворителния футболен турнир в Каварна, който след кратко прекъсване отново е подновен от млади ентусиасти.

Традиционният футболен Коледен турнир тази година ще е в подкрепа на баща на дете със синдром на Даун, който има нужда от помощ. Това съобщиха организаторите за Про Нюз Добрич.

Те поясняват, че отборите не влизат със символични суми в надпреварата и очакват събраната сума да надхвърли 3000 лева, но колко точно ще е ясно след началото на турнира на 19 декември. Няма да има награден фонд за първите три места, а зрителите ще имат възможността да дарят средства на място в специално обозначени събирателни пунктове.

Футболен турнир с кауза в Каварна помага на болен баща на дете със Сидром на Даун

Денко Стойчев е от Каварна. Родител на 3-годишния Симеон, който е със Синдром на Даун. Мъжът е с тежка диагноза и има нужда от помощ, за да се пребори с коварното заболяване и да може да продължи да се грижи за момченцето си.

Затова приятелите и съгражданите на Денко решили турнирът да бъде обвързан с благотворителна кауза. На мъжа са нужни животоспасяващи интервенции в чужбина, за които трябват над 26 000 евро.

Всички събрани средства от турнира ще подпомогнат борбата за живот на Денко. „Надяваме се каузата да бъде стимул за привличането на повече участници, а те да привлекат повече зрители. Нека да се забавляваме с едно традиционно футболно шоу и да направим Коледата на едно семейство в нужда по-щастлива!“, призовават организаторите на турнира.

Форматът на турнира ще се състои от групова фаза и последващи директни елиминации. Отборите вече са разделени в две групи – “Тигрите”, “Земеделците”, “Уин бет”, “Непоносимите” и “Тяло, пречиш ми”. Втората група е от “Светкавица”, “Орките”, “Подлеза” и “Калацерка”. Мачовете ще се играят от 19-ти до 23-ти декември, полуфиналът ще е на 26-ти декември, а мачът за третото място и финалът ще са на 27-и декември. Всички мачове ще се играят в зала “Олимпиада” в Каварна. Участниците в отборите са над 14-годишна възраст.

Можете да помогнете на Денко и като последвате линка: https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-bashtata-na-simi?fbclid=IwAR2x3kqXk4rffPEp3v8EaxEH6Kd0Z5rYt-EgYJXNBLOSziwChZy8akqr788

c