Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

До октомври 2023 г. бившият обувен завод се превръща в "Ритейл парк Добрич“

Първа копка на новия „Ритейл парк Добрич“ беше направена днес. Той ще се изгради на мястото на съборения бивш обувен завод в града.

Модерният търговски център ще е разположен на 37 000 кв. м, а застроената площ ще бъде 17 000 кв. м. Предвижда се да има 22 наемни обекта на големи вериги, много зеленина, много забавления, кътове за хранене и пикник. Огромният паркинг, разположен на 20 декара, гарантира паркирането на 440 автомобила за посетители, както и провеждането на събития на открито от регионално и национално ниво.

„Ритейл парк Добрич има за цел да задава ритъма на града, да предоставя удобствата, които карат добричлии да се разхождат всеки почивен ден до големите търговски магазини в съседна Варна. „Ритейл парк Добрич“ е проект с бъдеще, разположен на място с история“, споделиха домакините на събитието.

Мариан Колев /в средата/

Инвеститор е Мариан Колев, основател и изпълнителен директор на веригата магазини за детски стоки „Хиполенд“, член на УС на Сдружение за модерна търговия.

 „Ритейл парк Добрич“ ще бъде построен на мястото на един от най-големите на Балканския полуостров завод за обувки.

„За мен е много голяма чест да направя заедно с моите партньори нещо много хубаво, нещо различно. Ритейл парк, който ще носи духа на град Добрич. Освен традиционните магазини, традиционното пазаруване, тук ще се провеждат събития, които касаят хората на града като фермерски пазари, изложения на техника и всичко, което да носи духа на бившия обувен завод“, каза инвеститорът Мариан Колев. „Силно се надявам, че тази локация ще стане приятно място за посещение от всички жители на града и региона“, добави той. Благодаря за подкрепата на администрацията в града, тъй като екипът му не е срещнал никакви трудности при набавянето на нужните документи.

Мариан Колев

„Това е емблематично място за нашия град, защото го помним с носталгия преди повече от 25 години. Реалността днес е такава, че г-н Колев, неговите партньори, строителите, искат да направят нещо мащабно за нашия град, да открият нови работни места“, посочи кметът Йордан Йорданов. Той благодари на инвеститора – за новите работни места и шанса добричлии да посещават повече това място, което през последните 25 години беше икономически паметник, по думите на кмета. „Днес започва неговото развитие наново“, добави той и пожела успех на инициативата.

Йордан Йорданов

„За мен е удоволствие да присъствам тук, за да почетем тази инициатива, възприета от фирмата на г-н Колев, да направи нещо хубаво за нашия град и нашата област. И именно тук, на мястото на емблематичния за нашия град завод, който владееше над 50% от европейския пазар на детски обувки“, посочи областният управител. Той благодари на Мариан Колев за планираната инвестиция и пожела, за да имат добричлии с какво да пазаруват, да има и къде да работя. Затова пожела следващият проект да бъде завод за производство, защото Добрич и областта имат нужда от такива проекти, както и от такива мислещи инвеститори, добави Здравко Здравков.  

Здравко Здравков

Отец Емануил отслужи водосвет за здраве.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов и инвеститорът Мариян Колев направиха първа копка на новия „Ритейл парк Добрич“.

На събитието присъстваха кметът Йордан Йорданов, областният управител Здравко Здравков, председателят на общинския съвет Нивелин Радичков, общински съветници, инвеститори, архитекти и строители, началници на институции.

Мариан Колев обяви, че плановете са „Ритейл парк Добрич“ да бъде завършен до октомври следващата година. Инвестицията възлиза на 15 милиона евро.

Ритейл парковете съчетават множество обекти и услуги под един покрив. Oт eднa cтрaнa, тoзи тип прoeкти cпecтявaт врeмe нa купувaчитe, тъй кaтo пoд eдин пoкрив ce пoмeщaвaт някoлкo гoлeми мaгaзинa, нaпр. хрaнитeлeн хипeрмaркeт, мaгaзин зa мeбeли и oбзaвeждaнe, зa eлeктрoникa, чeрнa и бялa тeхникa, вeриги oт типa „Нaпрaви cи caм” /cтрoитeлeн хипeрмaркeт/. Тoвa e прaктичнo рeшeниe зa зaбързaния нaчин нa живoт. Oт другa cтрaнa, търгoвцитe cъщo имaт интeрec дa приcъcтвaт в тaкъв прoeкт – нaличиe нa гoлямa плoщ, cинeргия c други дoпълвaщи ce мaгaзини, лecнoдocтъпнa лoкaция /ритeйл пaркoвeтe ca рaзпoлoжeни нa възлoви лoкaции, нa ключoви пътни aртeрии в пoкрaйнинитe или извън грaдa, рaзпoлaгaт c гoлям и лecнoдocтъпeн нaдзeмeн пaркинг/ и нe нa пocлeднo мяcтo – дoбри нaeмни нивa.

https://pronewsdobrich.bg/2022/11/23/kak-shte-izglezhda-targovskiyat-park-na-myastoto-na-zavod-dobrich-snimki/
c