Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

СКГ „Алексия“ от Добрич - част от спектакъла за 70 г. Българска художествена гимнастика

Спортният клуб по гимнастика „Алексия“ от Добрич получи покана да участва в честването на 70-ата годишнина на Българската художествена гимнастика. Това съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба и треньор на гимнастичките Севдалина Мавродиева.

Събитието ще се състои на 27 ноември в зала 1 на НДК от 17:00 часа.

Уникалното събитие ще чества  70 години победи, сълзи от щастие и гордост, подарени ни от едни силни и неповторими жени, отдали живота си в името на най-красивия и женствен спорт в света - художествената гимнастика.  

„Ще бъде велико изживяване. Олимпийски шампионки, сребърни и бронзови медалистки от Олимпийски игри, 84 световни шампионки, европейски шампионки и многократни носителки на световни купи, десетки сребърни и бронзови медалистки от световни и европейски първенства… Всичко това събрано в 70 години. 70 години изпълнени с толкова много победи. 70 години Българска художествена гимнастика“, сподели президентът на федерацията Илияна Раева.
Талантливите гимнастички от Добрич ще се представят с хореографията „Контакт“, която спечели първо място на Гимнастрадата, „Алексия“. С нея те бяха  гости и на Държавното първенство. Момичетата вдигнаха залата на крака.

c