Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Емоции, музика, багри и съпричастност в двата дни на първия джаз фест в Добрич

С много емоции, музика, багри и съпричастност бяха изпълнени двата дни на първия джаз фестивал в Добрич “Dobrich JaZz Fest”. На импровизираната сцена в Лапидариума в центъра награда излязоха утвърдени музиканти, които пренесоха публиката с ритъм, багри, тембри и цветове в света на джаза. Наслада за сетивата и душата доставиха изпълненията на музикантите.

Невероятен концерт представи изключителната група “Зона Ц” в състав Стоян Янкулов – Стунджи, Васил Спасов, Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Иванов. Те дадоха всичко от себе си и това прозвуча в техните сола, импровизации, а барабаните на Стоян Янкулов-Стунджи взривиха сцената, сподели пред Про Нюз Добрич Павлета Проданова, инициатор и организатор на феста. На сцена Лапидариума публиката се срещна и с “Добрич Джаз Бенд”, както и с Пламена Костова и Павлета Проданова. „Видях грейнали лица, доволни и усмихнати хора, а това беше целта на цялото събитие“, добави Проданова. И не скри задоволството си, че, въпреки големите притеснения заради метеорологичните прогнози, времето все пак беше с “Dobrich JaZz Fest”.

Днес събитието продължи с джаз матине, в което се представиха деца от школата по пеене към Младежкия център - Сиана Славчева, Ивайла Михайлова и Ванеса Кънчева. Водещи на работното ателие бяха Веселин Солаков - саксофон, Атанаска Георгиева - писател и Олга Иванова - художник.

И този път ветровитото време не попречи деца и родители да присъстват. Имаше песни, гатанки, импровизации на място и рисунки на тема музика и джаз. Те ще могат да се видят следващата седмица във фоайето на Община Добрич. Матинето за деца  завърши с изпълнение на саксофониста Веселин Солаков.

c