Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В отвличане и блудство е обвинен 40-годишният насилник на 8-годишна от Добрич

Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура - Добрич

Обвинения за отвличане и блудство на малолетно лице са повдигнати на 40-годишния мъж, задържан за случая с 8-годишната Ева от Добрич. Той е направил пълни самопризнания. Престъплението е извършено в село Плачи дол, където мъжът работи в кравеферма. Осъждан е за кражби.

Това стана ясно от брифинга на говорителя на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев.

Той припомни, че на 3 август е подаден сигнал в първо районно управление за изчезнало дете на 8 години. Незабавно са предприети издирвателни мепроприятия по установяване на детето и е образувано досъдебно производство с първоначална квалификация „блудство с малолетно лице“.

От проведените до момента процесуално-следствени действия е установено, че пострадалото дете, заедно с двете си сестри, които живеят със своята майка в района на жк „Христо Ботев“, която ги отглежда сама и в този момент се е намирала на работното си място в курорта „Албена“, излезли да играят навън и са дошли в централната част на Добрич в района на магазин Била.

Децата често просели. Именно така обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари - 1 лев, за да се качи на люлките и да се забавлява. Обвиняемият извадил и дал 1 лев на момиченцето, след което му е предложил да му купи сладолед. Хванал го за ръка и се отправили към района на „Стара къща“, продължили към Автогарата и от там към село Плачи дол като са минали пеш по черните пътища.

Има задържан за блудството с 8-годишното момиченце в Добрич

Обвиняемият работел в кравеферма в селото и ползвал стая под наем. Около 16 часа завел детето в стаичката, заключил го и се върнал в кравефермата, за да върши служебните си задължения. Около 20 часа се върнал в стаичката. Момиченцето било спокойно, но когато го видяло започнало да плаче и да търси майка си. Мъжът го завързал, поставил го на леглото и извършил блудството. След това двамата заспали. На сутринта отново заключил детето, отишъл в кравефермата. Събуждайки се детето отново започнало да плаче и да пита за майка си. Тогава колега на обвиняемия чул, че детето плаче и го попитал какво е това дете и защо плаче. Излъгал, че детето е на неговата приятелка.

Собственикът на кравефермата, чувайки, че детето плаче, го попитал кое е детето и защо плаче. Той отново излъгал, че е на приятелката му и че трябва да го заведе в Добрич.

Тогава собственикът на кравефермата предложил да ги закара до Добрич и ги е оставил на подлеза на градския парк. Двамата са били в колата.

Подозират, че изчезналото 8-годишно дете в Добрич е станало жертва на блудство

"В резултат на бързите и адекватни действия на органите на МВР, за което ги поздравявам и им благодаря, че толкова бързо разплетоха този случай, веднага са иззети камерите за видеонаблюдение, които са „запечатали“, че обвиняемият и детето слизат от колата. Като детето се отправя към центъра на града, а обвиняемият изчезва в неустановена до делото посока", каза Даниел Илиев.

Впоследствие е извършен оглед в стаята, където е държано детето. Вчера му е повдигнато обвинение за блудство с малолетно лице, за което може да получи от 1 до 6 години затвор, и за отвличане на малолетно лице, за което може да бъде осъден от 3 до 10 години.

Предстои да бъде задържан за срок от 72 часа, а впоследствие и изготвяне на искане на вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Обвиняемият е на 40 години, родом е от село Котленци. Познат е на органите на полицията, защото до момента е осъждан няколко пъти за извършвани кражби.

Признал е вината си и е дал подробности за извършените престъпления.

c