Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Никола Стоянов от КПС „Добруджа 2021“ стана трикратен републикански шампион

Никола Стоянов от клуба по плувни спорове „Добруджа 2021“ стана трикратен републикански шампион в най-бързите дистанции 50, 100 и 200 м кроул на държавното лично отборно първенство за младша и старша възраст Варна, съобщават от клуба с треньори Антония Михова и Веселин Нейков.

От КПС „Добруджа2021“ участие взеха 9 състезатели от двете възрастови групи. С четири медала, от които три златни, се окичи Никола Стоянов. Той спечели бронзов медал на 100 м бътерфлай.

Четирите момчета от младша възраст Виктор Василев, Димитър Узунов, Илиян Якимов и Никола Стоянов заеха четвъртото място на двете щафети 4x100 и 4x200 свободен стил. Кроулът е най-бързият от всички четири плувни стила, той се превръща и в най-предпочитания в състезанията по свободен стил, посочват от тима.

Изминалата половин година беше трудна, но въпреки това сме доволни от представянето на всички деца от трите републикански първенства, посочват от КПС „Добруджа 2021“.

На състезатели и треньори предстои  лагер, но не тренировъчен, а само почивка и забавление, за да започнат с нови сили от септември.

Очакват всички деца, желаещи да плуват, да се включат в новите групи, които ще бъдат сформирани от началото на септември.

c