Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

850 лева събраха за лечението на Емо Ангелов от Добрич участниците в „Голдън Добруджа къп“

850 лева са събрани в благотворителната кампания в подкрепа на прикования в количка Емо Ангелов от Добрич, която се проведе в рамките на турнира „Голдън Добруджа къп“, съобщи младият мъж в социалната мрежа. Както Про Нюз Добрич писа един от организаторите на инициативата бе Венцислав Желев – треньор на Емо.

Петото издание на турнира „Голдън Добруджа къп“ се проведе от 29 юни до 2 юли в курорта Албена. В него участваха на над 70 отбора от 8 възрастови групи. На всички терени, на които се проведоха мачовете, бяха поставени дарителски  кутии. Отборите, които участваха в турнира, бяха запознати с каузата.

„Благодаря на организаторите на Golden Dobrudzha Cup - Youth football tournament , които сложиха дарителски кутии в моя подкрепа! Крачка по крачка с помощта на всички дарители ще успея да събера нужната ми сума за лечението! Благодаря на всички от сърце”, написа Емо Ангелов.

Припомняме, че младият мъж претърпя тежка катастрофа през 2018 година. Следствие на нея остана на инвалидна количка. От тогава провежда ежедневна рехабилитация, но без големи резултати. Има оферта за лечение в клиника в Тайланд. От там предлагат да му поставят импланти на гръбнака, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците. Добричлията обяснява, че все още се води като експериментално решение, но има много хора, които са проходили. Необходимата сума обаче – 252 500 лева, е непосилна за семейството му.

Всеки, който иска да помогне за лечението на Емо Ангелов, може да го направи чрез:

IBAN: BG15SOMB91301068377002

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Емо Николаев Ангелов

Можете да дарите 1 лв. чрез DMS на номер 17 777 с текст EMO.

PayPal: emo.angelov1919@abv.bg.

c