Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Край Балчик лектори от над 10 държави участват във форум за киберсигурността

Регионален форум за киберсигурност InfoSec SEE ще се проведе в България. Това ще се случи от днес до 22 юни в „Лайтхуас голф и спа комплекс“ в Балчик, съобщават организаторите.

Лекторите, които пристигат в България за конференцията, са от над 10 държави. Сред тях са Михал Островски (старши директор в районите на Европа, Близкия изток и Африка, Германия, Австрия и Швейцария, Източна Европа), Кристиан Бийк (водещ учен и старши главен инженер) в Trellix, Рамзес Галего (международен главен технологичен директор) в CyberRes, Крис Уанг (вицепрезидент по продуктово управление) и Майкъл Чен (вицепрезидент по успех на клиентите) в Ridge Security, които идват от Силициевата долина, Максим Акимов (мениджър дистрибуция по продажбите в Централна и Източна Европа)  в N-able,  Евгения Изотова (мениджър за страната) в Netwrix и др. 

И тази година форумът е в хибриден формат – присъствено и онлайн. Двете възможности предоставят достъп до актуалните лекции, презентации, новини, уъркшопове и коментари, включени в конференцията.

През 2022 година InfoSec SEE се провежда за 14-и пореден път. Основната тема на изданието това лято е: „Киберсигурност по време на кибервойни“. Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на електронното управление на Република България. 

Тази година за първи път ще се проведе дискусия на живо на тема „Ключовата роля на държавата по въпросите на киберсигурността“.

“InfoSec SEE вече е място, което обединява регионалната общност на експертите по киберсигурност и затова привлича световните лидери в индустрията. Темата „киберсигурност“ преди години беше екзотика, доскоро беше ИТ мода, а сега е гореща реалност. Нашето желание е знанието за проблемите в сферата и средствата за тяхното решаване да стига до колкото се може повече хора и организации, и то безплатно”, коментира Анелия Костадинова, управител на Computer 2000, които са организатори на събитието.

c