Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

11 медала завоюваха за Добрич плувците от КПС „Добруджа 2021”

Състезателите на КПС „Добруджа 2021” спечелиха 11 медала във второто издание на плувния турнир Lucky Hunt Tournament. Надпреварата се проведе на басейн „Юлиян Русев”, ПК „Приморски” през уикенда, съобщиха за Про Нюз Добрич от клуба. В нея взеха участие 35 деца от клуба  с треньори Антония Михова и Веселин Нейков.

330 състезатели от 21 клуба си оспорваха медалите в 3 възрасти – „Деца“, „Весел делфин” и „Златна рибка”. Два златни медала завоюва Теодор Станчев КПС „Добруджа 2021”  в дисциплините 50 и 100 м бруст. Също с два златни медала е Мария Атанасова на 50 и 100 м гръб. С два сребърни медала е Деянислава Василева от 50 м гръб и 50 м свободен стил. Тя има и трети медал – бронзов на 50 м бруст. Два сребърни медала заслужи и Стефания Стефанова - на 50 м гръб и 100 м бътерфлай. С бронзов медал се завръща Георги Желев на 100 м бътерфлай. Бронзов медал завоюва и Александра Матеева на 50 м бруст.

Организатор на събитието, което се провежда по инициатива на Фондация Lucky Hunt е ПСК „Черно море“. Стилни медали с логото на Lucky Hunt получиха призьорите в турнира. Организаторите изненадаха децата с още атрактивни награди – шапки, ваучери и здравословни лакомства. Турнирът предложи на участниците незабравими емоции.

Фондация Lucky Hunt е създадена през 2016 г. в полза на бездомните животни. В гр. Девня е приютът на фондацията, където намират дом на 300 кучета. Там има клиника, оборудвана с всичко необходимо за безпроблемна грижа. В село Крумово е фермата на фондацията, където дом намират кучета, котки, магарета и понита. Всяко лято Lucky Hunt организира посещения и лагери за деца, като целта е да научат по-малките на хуманно отношение към животните. Основната цел на фондацията е намаляване популацията на бездомни животни и промяна към по-добър и хармоничен живот между животни и хора.

За подготовката на най-малките в КПС Добруджа 2021 се грижат треньорите Кристина Шишкова, Ивелина Янкова, Радостина Димитрова и Кольо Марков.

Екипът на клуба благодари на всички деца за участието, успехите и усмивките.

c