Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Волейболният „Добруджа 07” дарява приходите от мача с „Ботев” за лечението на 5-годишно дете

Ръководството на Волейболния клуб „Добруджа 07” от Добрич взе решение да дари събраните приходи от билети за мача срещу „Ботев” (Луковит), който ще се проведе в петък /18 март/ от 18 часа, съобщават от клуба. Средствата са предвидени за лечение на 5-годишното дете на волейболиста на “Раковски 1964” (Севлиево) Антонио Мирославов.

Малкият Симеон е диагностициран с детски аутизъм преди две години. Бащата споделя, че заболяването протича от средна до тежка форма, съпроводено с всичките му дефицити - на внимание, хиперактивност, тревожност, сензорни дефицити, стереотипи в поведението, стиминги, нервни кризи, нарушена социална адаптация.

Клиника в Турция дава надежда за възстановяването на слънчевото дете, чрез прилагане на скъпоструваща терапия със стволови клетки. Сумата от 40 000 евро за стартиране на лечението е непосилна за семейството, което се нуждае от помощ в набирането на средства.

Ръководството, състезателите и треньорите на „Добруджа 07” също ще се включат с дарения за каузата. Преди мача в петък, на входа на залата, ще бъде поставена дарителска кутия,  в която всеки ще може да помогне със средства.

Дарения могат да се правят и на банковата сметка на семейството:

  • BG54UBBS80021025552350
  • BIC: UBBSBGSF.
c