Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Обмислят как сградата на Стоматологията в Добрич да подобри функциите си

Бъдещето на сградата на Стоматологията в Добрич е обсъдено на работна среща на комисията по управление и разпореждане с общинска собственост към Общинския съвет. На този етап говорим само за идеи, решения не са вземани, каза за Про Нюз Добрич председателят на комисията Герман Германов.

Той посочи, че в краткосрочен план трябва да се реши как да се постегнат общите части на сградата. Трябва да се помисли за санитарен възел за чакащи и пациенти, както и за разкриване на някакъв вид спешен кабинет, който да работи вечер и в почивните дни.

„В по-дългосрочен план ще мислим за привличане на средства по програми за мерки за енергийна ефективност. Трябва да се сменят дограмите, да се ремонтира сградата. Освен това се обсъжда идеята сградата да има някакво по-цялостно управление, евентуално с възлагане на управлението или по друг начин. Но това би било трудно и дълго, защото ще означава и промяна на договорите на наемателите. Това няма как да стане при сега действащите договори. Вече с изтичането им новите договори могат да включват и някакви ангажименти по поддръжка на общите части, защото сега такива клаузи липсват“, каза Германов.

Той допълни, че в момента наемателите не са заинтересовани да правят нищо, което е извън кабинетите им. В сградата няма чакални, хората седят наблъскани в коридорите, което не отговаря много на условията за медицински център.

Не стои на дневен ред смяна на предназначението на сградата, изтъкна Германов. Идеята е тя да стане един нормален Стоматологичен център, какъвто беше преди години.

Припомняме, че преди десетина години имаше предложения Стоматологията да стане музей.

c