Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

През 2022 г. Албена очаква да достигне 80% от летовниците през най-силната си година

Очакванията на ръководството на курорта "Албена" са, че през този сезон броят на гостите ще достигне до 80 на сто от нивата през най-силната за туризма ни година - 2019-а, каза за БТА Маргита Тодорова, член на Съвета на директорите на комплекса. Според нея умереният оптимизъм, че броят на туристите ще се повиши в сравнение с 2021 г., се дължи на това, че хората вече предпочитат да се завърнат към нормалния си начин на живот и да почиват през лятото.
Вече има предварителни записвания, макар че обемът им не е толкова голям както през 2019 г., допълни Тодорова. Според нея това се дължи както на пандемията, така и на смяната на профила на летовниците през последните години.

Гостите стават все по-взискателни, тъй като имат достъп до много информация и следят както офертите, така и задоволеността на клиентите в отделните хотели и комплекси, обясни Тодорова. Според нея и през предстоящото лято "Албена" по традиция ще посрещне най-голям брой почиващи от Германия, Франция, Румъния, България. Очакванията са, че ще се завърнат и гостите от Скандинавските държави.

c