Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

БДЖ се закани: Ще има наказани заради уникалните преживявания на пътуващи с влак по линията Варна-София

Виновните за осигурените уникални снежни емоции на пътуващите във влака по линията Варна - София ще бъдат наказани. Това заяви управителят на БДЖ "Пътнически превози" Константин Азов, като от думите му стана ясно, че служителите ще бъдат наказани според действащите в дружеството разпоредби.

Заради стари вагони и нарушени уплътнения се е получило навяването на сняг във влака, обясни авторът на видеото, което впечатли огромната родна, а и не само, аудитория в социалните мрежи.

„Всичко е толкова старо, че няма как да не се получи това“, сподели Петър Паскалев.

Според Константин Азов, управител на БДЖ „Пътнически превози“, вагонът би трябвало още на Горна Оряховица да бъде изваден от състава на влака.

„Още след Синдел – 30 минути след Варна, е констатирано спиране на отоплението във вагона. Докладвано е на дежурните диспечери и са преместени хората. В Горна Оряховица не е предприето премахването на вагона с една единствена цел според колегите – да дойде в София и да се прегледа обстойно в най-голямото депо за ремонт на вагони „Надежда“.

„Вагонът е произведен в началото на 70-те години в Германия. Поне веднъж в зимния сезон ремонтираме по един такъв вагон.“

Азов уточни, че инвестиции в БДЖ липсват, но независимо от това през последните години се извършват доста ремонти.

c