Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

100 хил. лв. ще спасят крака на блъснатата от пияна шофьорка Здравка от Добрич

Близки и приятели организират кампания за набиране на средства в помощ на Здравка Георгиева от Добрич, чийто крак бе откъснат от пияна шофьорка. Нужни са 100 000 лева, за да бъде спасен от ампутация кракът на майката на 6-годишно дете.

На 6 януари 2018 година пияна шофьорка блъска и откъсва крака на Здравка. В болница „Света Анна” - Варна екип от специалисти ръководен от доц. Бърнев сътворяват чудеса и успяват да върнат крака на мястото му. След това се започва лечение, което се състои от четири операции през 2018 година. Първата е животоспасяващата, след това са присадени тъкани и кожа, а след това е присадена и 10 см кост, тъй като нейната при удара е останала на бронята на колата. Остава обаче рана, която не се затваря, въпреки двете операции, които прави доц. Бърнев през 2019 година. Присаждани са тъкани, но и двата пъти са отхвърлени. Отворът става по-голям, меката тъкан и присадената кост започват да нагниват. В края на месец ноември 2019, при поредния преглед, доц. Бърнев предлага  друг метод на лечение със стволови клетки. За съжаление, и с тях нещата не се получават.

Преди време семейството се свързва с клиника в Турция. Изпратени са снимки на крака и епикризи. Малко по-късно е направен и на преглед при специалист от турската болница. Отговорът е, че могат да се справят, но лечението ще струва приблизително 100 000 лева. За съжаление това е сума, която е непосилна за Здравка и нейното семейство. Сега тя получава 250.00 лева инвалидна пенсия.

Здравка е изключително позитивен и добър човек, борбена. Има син на 6 години. Работела е в Добруджанския земеделски институт, гр. Генерал Тошево като лаборант, но поради невъзможност да изпълнява задълженията си, е била принудена да напусне работа. Въпреки помощта, която оказват близките, Здравка е зависима от чужда помощ.

И всичко това е защото една друга жена, изпива голямо количество алкохол, качва се на колата си и решава да се разхожда из улиците на града. Нейната присъда вече е изтекла.

Здравка е завела два иска  към ЗК „Олимпик”, където е застраховката на виновната за катастрофата шофьорка, но момента няма отговор. От Гаранционния фонд също няма отговор.

Затова Здравка и близките й се обръщат за помощ към всички добри хора с молба да помогнат за лечението, за да не загуби младата майка крака си.

Дарение може да се направи по следната дарителска сметка:

IBAN: BG 58 SOMB 9130 10 70161901

BIC: SOMBBGSF

При банка: „Общинска банка“ АД

Здравка Митева Георгиева

c