Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Euronews рекламира Балчик за лятна почивка през 2022 година

Това са най-добрите плажове в България за лятна почивка през 2022 г. – под това заглавие euronews рекламира летни дестинации у нас, сред които и плажът в Балчик

В България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате зимния хлад и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да бъде начело в списъка с дестинации, пише изданието.

Тъй като крайбрежието на  Черно море се простира по цялата източна граница на страната от 378 км, има изобилие от възможности за идеалната морска почивка за всеки. Съставихме списък с най-добрите зони за вас, независимо дали искате да купонясвате усилено или да си починете тихо, пише euronews.

Една от представените дестинации, наред със Слънчев бряг, Несебър, Златни пясъци и Силистар, е и Балчик.

Романтична гледка към Балчик

Ако търсите нещо малко по-тихо, спокойните балчишки пясъци ви зоват. Все още неоткрит от масовите летовници, Балчик е само на 31 км северно от Варна, най-големия пристанищен град на източната граница.

Толкова е красиво, че през 20-те и 30-те години на миналия век румънската кралица Мария се влюбва в района и построява дворцов комплекс. В двореца се помещават места, които не могат да се пропуснат, включително ботаническите градини: терасираните градини са разделени на зашеметяващи колекции от уникална зеленина и там могат да бъдат намерени над 2000 растителни вида.

След разходка из идиличния дворец и градини, романтичната вечер трябва да включва и посещение на някой от множеството възхитителни плажни барове и ресторанти, разположени на плажната ивица в Балчик, която се простира на над 2 км, посочва още euronews

c