Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Чувствителните жени са сред най-потърпевшите от изборния стрес у нас

За необичаен психосоматичен казус по време на втория тур от изборите за президент и вице-президента на страната, проведени на 21 ноември, съобщи БНТ. Сигналът за жалба, подадена от член на секционна комисия - до РИК 16 в град Пловдив, е за предизвикано стресово напълняване. Според подалата жалбата, заради ниската избирателна, за броени часове тя наддала с цели три килограма в изборния ден.

Както добруджанци, така и в Пловдив, имащите право на глас предпочетоха да се разхождат, вместо да отидат до изборните секции. И докато в Тракия избирателната активност едва премина 33-те процента, то в Добруджа (Добричко) процентите бяха още по-впечатляващи - 27,77, от които 522-ма добруджанци отидоха специално за да декларират позицията си, гласувайки с "Не подкрепям никого".

Ивайло Василев - председател на РИК, до която е била входирана жалбата, заяви: Жената се оплака, че заради ниската активност през целия ден тя хапвала бисквити, вафли и солети и по нейни изчисления е качила 3 килограма. От жалбата стана ясно, че тя основно беше разтревожена за талията си.

c