Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Резиденшъл парк „Свети Георги” в Добрич кандидатства за „Сграда на годината“

Най-новият жилищен комплекс в Добрич, първият в града от затворен тип, вече е готов да посрещне първите си обитатели

Строителството на най-големия строителен обект в новата история на Добрич е към своя край, съобщиха от компанията-инвеститор на първия в града жилищен комплекс от затворен тип Резиденшъл парк „Свети Георги”. Инвеститорът Веселин Велев съобщи, че на 2 ноември за обекта е издадено Удостоверение за въвеждане в експлоатация (Акт 16) за сгради  „Бор” и „Виола”. Изцяло е завършена инфраструктурата в затворения комплекс, озеленяването е на площ от 4 декара самостоятелна  и защитена паркова среда. Напълно са завършени общите части на сградите и гаражите.  

От компанията - инвеститор на комплекса обявиха намеренията си Резиденшъл парк „Свети Георги” да участва в конкурса „Сграда на годината“.

„Уникалната концепция и замисъл, изключителното качество на вложените материали, са аргументите, които ни дават самочувствие, че „Резиденшъл Парк Св. Георги гр. Добрич” е измерим с най-добрите комплекси от затворен тип в страната. Това е цял жилищен квартал от ново поколение, с който добричлии могат да се гордеят”, заявяват инвеститорите. Те са категорични, че, ако има място, в което определено има логика и си струва да инвестираш, това безспорно е Резиденшъл парк. Цената е в пъти по-ниска от подобен проект в София или Варна, а качеството надминава почти всеки от тях . Това означава добра изходна база за бъдещ ръст на цената в комплекса. Удобствата пък дават залог за качествен начин на живот, независимо дали за собствениците на жилища, или за техните наематели.

Новият жилищен комплекс се издига в района до градския парк, на терена, който преди десетилетия е бил предвиден за изграждане на мемориал „Знаме на мира” и доскоро беше изоставен и е много занемарен. През октомври 2018 г. той бе игран на търг, след което теренът от 13 341 кв. м бе закупен от „Соник 63” за 1 033 000 лева. Комплексът има около 9 хиляди кв. м застроена площ, плюс гаражи за всяко едно жилище. Около 60 жилища трябва да бъдат изградени в 4 пететажни корпуса. Жилищата на първия етаж излизат директно на терена и всеки, който живее там, ще има малка градинка.

За всеки от апартаментите са предвидени гараж и паркомясто. Застрояването в парцела е едва 20% и всички обекти са с южно изложение. Целият комплекс е газифициран. Локален хидрофор гарантира непрекъсваемост на водоподаването в апартаментите и на поливната система. Достъпът в комплекса се контролира с „умна система“, а целият обект е под непрекъснато видеонаблюдение, гарантиращо безопасността на обитателите.

Към днешна дата обявената от компанията-инвеститор продажна цена все още е 690 евро/кв.м.

c