Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добрич се включи в Световния ден на ходенето

Жители и гостите на град Добрич се включиха в международната инициатива „Световен ден на ходенето“, която се организира от Българската федерация „Спорт за всички“ за 29-и пореден път.

Бяха определени три маршрута, които участниците извървяха, за да докажат, че най-леснодостъпната и естествена форма на физическата активност е ходенето, съобщават от Общината. Всеки участник получи талон от избрания начален пункт. В трите крайни пункта бяха поставени кутии, в които се пуснаха талоните за участие в томбола.

Освен специалната награда, която ще бъде предвидена за победителя – велосипед, от БФСВ са осигурени и спортни пособия – топки, въженца за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон, раници, тениски. Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия.

Номерата на спечелилите, наградите и мястото за получаването им ще бъдат обявени на официалния сайт на Община град Добрич в срок до 08.10.2021. г. Спортната проява се организира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“.

Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР – 2021-2024“. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА.

c