Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Представят продуктите от фермите на Недко Митев на Месомания и Светът на млякото

„Недко Недков – Овчарово“ ЕООД участва за поредна година в изложенията „Месомания“ и „Светът на млякото“, които се провеждат в Интер Експо център в София.

„Месомания“ 2021 е част от международните хранителни изложения, които се провеждат от днес до 2 октомври. Събитието бе открито от министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков, който подчерта, че заедно с останалите специализирани изложения, „Месомания“ поставя София на картата на международните форуми в хранително вкусовата промишленост.

От своя страна председателят на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) Атанас Урджанов се обърна с благодарност към фирмите – членове на Асоциациата, които въпреки тежката ситуация, дават надежда за развитието на сектора със своята смелост и качеството на продуктите си, като за поредна година участват в „Месомания“ и в „Дните на Българското месо“.

„В тази кризисна за целия свят година българските месопреработватели, сред които „Вланел“ ООД, „Лалов и Вачев“ ЕООД, „Стефанов-И.Стефанов 04“ ЕООД, Унитемп ЕООД, „Сами-М“ ЕООД, „Р.А.-03- Боби“ ООД, ЕТ„Ников – Иван Костадинов“, „Малевентум Марон“ ЕООД, „Свинекомплекс Голямо Враново Инвест“АД и Еко Мес ЕООД, ще представят своите нови и традиционни продукти. В рамките на проекта ни „Дни на българското месо“, подкрепен от МЗГХ и ДФ „Земеделие“, ще представим пред професионалните посетители и широката публика множество нови идеи и инициативи в полза на малките и средни предприятия в сектора, както и за специализираните професионални гимназии“, каза  при откриването Атанас Урджанов от АМБ.

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знания и шедьоври от месо очакват посетителите в един истински „Маратон на вкусовете“ в изложбения център. В партньорство с Pastry academy и платформата за събития „Сетива без граници“, по четири пъти на ден шеф-готвачи ще създават и демонстрират иновативни рецепти с продукти на водещите български месопреработватели.

Изложението "Вкусът на млякото" също беше открито днес и ще продължи до 2 октомври. То подкрепя бизнеса като предоставя възможност за осъществяване на ползотворни бизнес контакти. Изложението е професионална платформа за участие в наситена с делови събития програма, обмяна на опит с български и чуждестранни колеги, директен контакт с нови партньори и крайни клиенти. Предпочитано място за директни срещи с потенциални партньори, изложението ежегодно събира под един покрив българските млекопреработватели, търговци и вносители на мляко и млечни продукти, специализирано оборудване и техника.

c