Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

СК „Алексия“ от Добрич участва с 4 ансамбъла на Държавното по Гимнастрада

Надпреварата по масов спорт "Гимнастрада" се провежда днес в столичната зала "София"  от 9,30 часа. Всеки може да гледа състезанието на живо тук:  https://twitch.tv/khgbilyana

В състезанието спортен клуб „Алексия“ от Добрич участва с четири ансамбъла, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова. Най-малкия ансамбъл на деца на възраст от 4 до 6 години се състезават с още 27 отбора

Домакин на състезанието е БФХГ, Мариета Дукова - председател на Комисията по Масов спорт при БФХГ, както и Биляна Проданова - председател на клуб по художествена гимнастика "Биляна" и треньор и в клуб ЦСКА.

Участие в Гимнастрадата ще вземат 1200 състезателки от 35 клуба в цялата страна.

Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ е част от държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика, а клубът-домакин е осигурил безплатен стрийм за надпреварата, за да могат всички почитатели на това красиво състезание за малки и големи да видят всичко, което се случва в залата.

Масовият спорт е още един вариант на гимнастика в голямото семейство на ФИГ, в който всички, независимо от възраст и степен на качества да имаш шанс и възможност да спортуват, а Гимнастрадата е форум, на който тези хора да могат да имат поле за изява, място, на което да покажат какво тренират, да облекат красиви костюми, да се запознаят с други спортуващи и да обменят опит и идея.

При гимнастрадите няма съдии, а оценители, а в България броя на оценителите, които имат компетентност са 43 на брой и те ще бъдат разпределени според нуждите на конкретното състезание.

c