Водещи новини - дясно Каварна Култура

Проект на актриса от Добрич разказа в Каварна приказките от „Хиляда и една нощ“

Арабските ветрове ни отнасят направо натам, краката ни потъват в пясъци, чуваме музика … под звездите на село Хаджи Димитър, а тази вечер и в читалището в Каварна бяха разказани 1001 приказки за любов, морал и страст.

Приказките на Шехерезада оживяват в с. Хаджи Димитър, по проект на родена в Добрич актриса

Приказките на Шехерезада оживяха, благодарение на проект на добричлийката Християна Йотова – актриса и преподавател в НАТФИЗ. Театралната постановка „Хиляда и една нощ“ се реализира с финансиране от Национален фонд „Култура“, Програма „Дебюти“.


През последните седмици групата млади актьори живя и репетира в село Хаджи Димитър под режисурата на Ованес Торосян. Християна Йотова е организатор на този своеобразен творчески камп, а спектакълът бъде представен за първи път в селото, а тази вечер в читалището в Каварна. Представленията са безплатни.

Целият екип – актьорите, режисьорът, хореографът, сценографът, много харесват каварненското село. Там беше изградена специална сцена, с помощта на Ветроенергиен парк „Св. Никола“, а Община Каварна осигури седалки за зрителите. Актьорите, които влизат в ролите на героите от „1001 нощ“, са от различни театри, завършили наскоро театралната академия, един вид дебютанти, какво е било изискването на проекта.

Подбирани са основно от Ованес Торосян и от Христина. Самата тя е актриса и преподавател-асистент в НАТФИЗ по сценична реч. Завършила е Академията при проф. Ивайло Христов, играла е в габровския театър, снимала се е в няколко филма. Родена е в Добрич, завършила е ПМГ „Иван Вазов“.
Постановката ще бъде показана още в Севлиево и в Националния Студентски дом в София.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *