Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Стойка Кръстева от Добрич излиза за злато от олимпиадата в Токио

Стойка Кръстева от Добрич (51 кг) е първата българска финалистка по бокс на олимпийските игри. Гледайте на живо: 08:15 часа по BNT 3

Нашата националка ще се изправи в 08:15 часа българско време срещу туркинята Бусе Чакъроглу в битка за златния медал от олимпийската програма по бокс в Токио. Двубоят е в категория до 51 килограма, а при успех Кръстева ще донесе второ злато за страната ни от японската столица.

Победа ще направи Стойка първата българка, достигнала до олимпийския боксов връх. И ще я нареди до четири легендарни имена, печелили златото и покорявали Олимп. Първият бе Георги Костадинов през 1972 година в Мюнхен. През 1980-а в Москва Петър Лесов също стъпва на върха, последван от Ивайло Маринов в Сеул 1988, за да дойде и златния миг на Даниел Петров в Атланта през 1996 година.

Сега, 25 години по-късно, България отново тръпне с поглед към олимпийски финал в бокса. Затова – стискайте палци на Стойка Кръстева, а тя ще даде най-доброто от себе си, за да ви се отблагодари със златна победа.

c