Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Първият треньор на боксьорката Стойка Кръстева от Добрич: Ще отиде на финал!

Един от най-радостните треньори в България днес бе добричлията Стефан Петков - първият треньор на българската боксьорка Стойка Кръстева. Родената в Добрич 35-годишна спортистка бе блестяща в четвъртфиналите в Токио, класира се за полуфинал и така донесе на България втори медал от Олимпиадата – поне бронзов.

Стефан Петков обаче смята, че тя ще се класира за финала на турнира.

„Стойка проведе мача си с Юан Чан (Китай) много правилно – технически и тактически. В първия рунд си осигури предимство, което задържа по време на втория, а в третия рунд категорично надигра китайката. Победи убедително и заслужено. Аз смятам, че Стойка има сили да отиде на финал. Съперничката й на полуфинала е японка и неминуемо домакинството ще има значение. Аз обаче мисля, че натрупаният опит ще помогне на нашето момиче и тя ще се пребори за финал“, коментира пред Про Нюз Добрич Стефан Петков.

Стойка Кръстева от Добрич осигури втори медал за България на Олимпиадата в Токио

Той открива Стойка за бокса, когато тя е едва 13-годишна.

„Бях в нейното училище да си подбирам деца за клуба /Бокс Добрич/. Видях я, тя играеше футбол с момчетата. Веднага прецених, че има качества и я попитах иска ли да тренира бокс. Тя се колебаеше, затова отидох при родителите й. Говорих с баща й, убедих го, че Стойка трябва да пробва с бокса. И така – тя тръгна по пътя нагоре“, каза Петков.

Полуфиналната битка в Токио е на 4 август от 8.15 часа българско време. 

c