Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Отново класа и стил в арт салона на маестра Константина Петкова в село Пчеларово

Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“ и трио Владигерови са първите с концерти в тазгодишния календар на арт салона на Константина Петкова

Две ще са събитията в тазгодишния календар на арт салона на Константина Петкова. На 1 август от 19 часа в домът на Маестрата в село Пчеларово гости ще бъдат Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени, които са една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена. Това е формацията, с която емблематичният български актьор, певец, композитор и филмов режисьор Стефан Вълдобрев, записва култовите си албуми “Към”, “10 ½”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета” , “Пропаганда, хромозоми, силикон”, "Жълт код". Концертът ще акцентира върху енергичните и  носещи позитивно настроение популярни хитове на бандата: По-полека, Бряг с цвят най-зелен, Рай, Едно, Към, Фойерверк, Холивуд, Обичам те мила, Вълк, Аз ли съм или не съм, Сняг над Сахара, Ето така, Тази песен не е за любов, Лепило за брада, Голяма работа ... Всичко ще бъде една бляскава смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Спектакъл с рокендрол заряд, гарантиран от класата на български музиканти от световна величина.

На 7 август, отново от 19 часа ще имаме възможност да се насладим на музиката на Панчо Владигеров и изпълнение на неговите внуци - Екатерина (пиано), Александър (тромпет и флюгелхорн) и Константин (кларинет и пиано), които ще пристигнат специално за събитието от Виена. Те ще изпълнят, както произведения на прочутия си дядо, така и собствени композиции и пиеси от джазовия си репертоар. Ще видим и кратък документален запис от филм на БНТ за бащата на триото  – Александър Владигеров, а госпожа Петкова ще ни разкаже лично за срещите им и за творческия му живот.

Входът за събитията е все така безплатен и всеки е добре дошъл.

c