Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Напредва изграждането на новата детска площадка в кв. "Балик-Йовково" в Добрич

Продължават строителните дейности за изграждане на детска площадка по улица „Каменица“

Като един добър стопанин на поверената ѝ общинска собственост, управленският екип на Община град Добрич отчете какво е свършено до този момент:

  • монтирана е оградата и е положена настилката на баскетболното игрище
  • извършено е моделиране на терена и са положени основите за пешеходните комуникации

Припомняме, че строителните дейности стартираха в средата на месец юни.

Започна изграждането на детска площадка по ул. „Каменица“ в Добрич

Какво предстои

Предстои подготвяне на основите за детските съоръжения, както и тяхното монтиране, включващо полагане на ударопоглъщаща настилка, 6 броя пейки, 2 кошчета за отпадъци и 8 детски съоръжения.

От общинска администрация уточниха, че строително-ремонтните дейности ще приключат в средата на месец август.

Обществената поръчка за избор на изпълнител бе обявена в началото на януари 2021 г. с обявена прогнозна стойност 56 370 лева.

Община Добрич вече призова децата и техните родители да бъдат добри стопани и да ценят направеното. Живеещи в района споделиха, че с нетърпение очакват да завърши т.нар. мръсна част за да спре целодневния шум от тежката строителна техника - най-вече заради децата в съседните блокове и малчуганите в намиращата се в непосредствена близост Детската градина №26 "Звънче". Мястото се беше превърнало в невъобразима тревна джунгла и мини-сметище, коментираха родители на деца от квартала. Вече се вижда осезаем напредък. Дано само успеем да сме добри и съвестни граждани, за да могат да се радват на площадката не само нашите деца, но и на майките, които тепърва чакат рожби.

c