Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Теодора Денкова е новият директор на Регионална библиотека "Д. Габе" в Добрич

Теодора Денкова е избрана за директор на Регионална библиотека „Дора Габе“  в Добрич. Тя е получила най-висок резултат на проведения конкурс. Днес комисията, назначена със заповед на кмета и председател д-р Емилия Баева-Петрова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, е провела конкурса за избор на директор. В комисията е имало представители на дирекция „Хуманитарни дейности“, отдел „Регионални дейности“ в Министерство на културата, директорите на регионалните библиотеки в Шумен и Търговище, както и на Българската асоциация на работодателите в областта на културата.

Той бе по защита на Концепция за дейността и развитието на РБ - град Добрич и събеседване с кандидатите за длъжността Директор на Регионална библиотека „Дора Габе“ - град Добрич.

До събеседването за длъжността бяха допуснати Гергана Александрова,  Добринка Митева и Теодора Денкова. Въз основа на представените документи, защитената концепция и проведеното събеседване, комисията е оценила кандидатите. Най-много точки е получила Теодора Денкова  -  317 точки, следващият е с 239 точки

Въз основа на това Комисията предлага на кмета  да сключи трудов договор с Теодора Денкова.

c