Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Обявиха победителите в една от най-красивите надпревари - морското бягане SUNRISE CLIFFS край Шабла и Каварна

На 30 май (неделя) в крайморския район между нос Шабла и местността Яйлата се проведе любителско бягане в пресечена местност. Организаторите от „Ай рън“ – Варна бяха подпомогнати от общините Каварна и Шабла.

На старта застанаха 160 състезатели, които се състезаваха в две дисциплини – 13 км и 28 км. На по-късата дистанция сили премериха 34 жени и 54 мъже, а на дългата – 22 жени и 50 мъже.

Победителите бяха наградени от представители на община Каварна и на община Шабла. От мъжете най-бърз на дистанция 28 км беше румънецът Рапотан Ионел, който пробяга разстоянието от км за 2:07:15 часа, а за жените – Джейн Димитрова с време 2:32:40 часа.

На по-късата дистанция победители бяха Йордан Петров от мъжете и Краси Петрушкова от жените.

Отличени за своите постижения бяха също най-възрастните състезатели – на 70 и на 71 години, и най-младият – на 9 години, който се състезава на дистанция от 13 км.

Безопасността на мероприятието беше подсигурена от мотористи от местните мотоклубове – МК „BIZONE“ – гр. Каварна и МК „Деца на изгрева“ – гр. Шабла, които бяха разположени на възлови места по трасето и насочваха състезателите.

Община Каварна подсигури за състезателите 3 подкрепителни пункта – в Тюленово – на 6-ти километър, на крепостта в местността Яйлата – на 14-ти километър и в село Тюленово – на 22-ри километър.

Крайната точка, до която достигаха състезателите, беше след крепостта на Яйлата, от където те отново трябваше да се върнат до старт/финала на нос Шабла. Макар и изморени от дългото бягане, участниците не пропуснаха да изразят възхищението си от гледката.

шестте с най-добри времена (мъже и жени) в дистанцията от 13 км.
шестте с най-добри времена (мъже и жени) в дистанцията от 28 км.

източник: Община Каварна / снимки: iRun.bg

c