Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Деветокласници от Добрич се запознаха с реално действащ бизнес

Учениците от 9 б клас на Частното профилирано училище по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” в Добрич, изучаващи дисциплината "Учебна компания", и възпитаниците на 10-те класове, изучаващи дисциплината „Старт в кариерата", по инициатива на своя преподавател Катя Маринова посетиха производствена и търговска  компания за запознаване с реално действащ бизнес. Любезно посрещнати от Галин Господинов - собственик и управител  на „Тръбна мебел" ООД , „Господинов и синове" и „Господинови Строймаркет" ООД, гимназистите се запознаха с различните работни позиции и взаимоотношенията между различните звена. Организацията на работа и управлението на цялата дейност беше обяснена в разказа на собственика от първите стъпки до разрастването на бизнеса в различни градове в цялата страна.

„Връзката между образованието и бизнеса е важна мисия за двете страни, а най-вече за децата, за да могат да се ориентират навреме в правилната за тях посока – споделят от учебното заведение. - Вниманието, което оказват управителите на действащия бизнес към обучаващите се, гарантира бъдещи работници и служители. А учениците могат да получат мотивация за развитие при подобни посещения”. 

Помощта за транспортирането според законовите изисквания за подобни събития беше от Общинско предприятие "Градски транспорт Добрич" ЕООД с управител Катя Петкова. От ЧПГТП „Райко Цончев” изказват благодарности на Галин Господинов и на Катя Паскалева.

c