Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

С празнични демонстрации и мини-турнир в Каварна отдадоха почит към хората, за които спортът е мисия

Със спортни демонстрации Каварна отбеляза професионалния  празник на работещите в сферата на спорта

Училищният двор на СУ „Стефан Караджа" и ОУ „Йордан Йовков“ в град Каварна бе мястото, което събра всички действащи клубове по спорт в града.

Жителите и гостите на крайморския град имаха възможност да наблюдават тренировки и демонстрации на Спортен клуб по кикбокс „Ринг“ с треньор Ердоан Демиров, Клуб по бойни спортове „Калиакра“ с треньор Ариф Арифов, Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ с треньори Красимир Гецов и Павел Станчев, Тенис клуб „Каварна“ с треньор Тодор Добрев, Сдружение баскетболен клуб „Калиакра“, Сдружение Велоклуб „Каварна“.

Спортното мероприятие беше организирано съвместно от Община Каварна и местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Паралелно със спортните демонстрации на големия изкуствен терен на стадион „Калиакра“ се проведе приятелски турнир между отборите на ФК „Калиакра 1“ и ФК „Спортист“ – Генерал Тошево, като се изиграха общо 4 мача -  по 2 мача от възраст Футбол 7 и 2 от Футбол 9.

Заместник-кметът на Каварна Георги Балтаджиев се обърна към присъстващите с думите:

„Уважаеми спортисти, треньори и преподаватели по физическо възпитание, уважаеми съграждани, ангажирани със спорта, на мен се падна тази чест да ви поздравя по случай 17 май обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Успехът на един спортист следва много години упорит труд и всеотдайност. Всички вие сте доказателство за това. Нека заедно мотивираме децата на Каварна да спортуват, защото спортът укрепва не само тялото, а и духа. С уважение и благодарност, към всички Вас, за Вашия професионализъм, всеотдайност и любов към спорта, от сърце Ви желая здраве и сили, воля и упоритост, за да постигате мечтите си и ни радвате с нови победи! Честит празник на всички спортисти!“.

източник: Община Каварна

c