Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Каратеки от Каварна с 13 медала от Международна купа „Алеко“

Състезателите на клуб по бойни спортове „Калиакра“ в Каварна спечелиха един златен и по 6 сребърни и бронзови медали на Международна купа „Алеко“. В надпреварата участваха 300 състезатели на 20 отбора от страната и от Румъния.

Каварненският отбор бе представен от 9 състезатели. Те завоюваха 13 медала. Шампионка стана Теодора Недева. Със сребро се окичиха Димитър Стоянов, Яна Якимова, Кристияна Панайотова. Отборът на момчетата до 12-годишна възраст стана вицешампион. Бронзови медали взеха Иванина Димитрова, Габриела Дончева, Яна Якимова. Отборът на момичетата до 12 години се класира на трето място.

„Турнирът беше много силен – сподели треньорът Ариф Арифов. - Категориите бяха доста неравносилни за нас. Състезавахме се с противници, които бяха с по няколко години по-големи от нас. И на килограми. Но това е спорт, това е карате. Мисля, че се представихме много достойно при факта, че условията не бяха в наш превес. Прибираме се с 13 медала, което е своеобразен рекорд за Международна купа „Алеко“. До сега никога не сме се прибирали с толкова медали. Важното е и, че всички сме здрави, както и, че не изложихме името на град Каварна в този турнир”.

c