Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на месец май

Правителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка. Това беше съобщено на заседание на  Министерския съвет в днес.

„Важна точка, която приехме днес  - удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка”, обяви Бойко Борисов в живо включване във Facebook.

„Постигнахме много до момента”, коментира здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. „Вижда се, че България излиза успешно от третата вълна за разлика от много други европейски страни, които не успяват да постигнат тези резултати, въпреки по-строгите мерки и забраната за излизане на хората от вкъщи. Това е огромен успех за нашата държава”, коментира проф. Ангелов.

Той отчете траен спад на заболеваемостта, на смъртността, на хоспитализираните – и в неинтензивните, и в интензивните отделения.

„Ваксинационният процес върви с добри темпове. Ваксинираме от 15 000 до 20 000 души на ден. Отваряме „зелените коридори” в петък. Ситуацията е изключително добре координирана”, каза още Ангелов.

„За да затвърдим тези резултати предлагам да удължим извънредната епидемична обстановка с месец до края на май”, каза той.

Източник: NOVA

c