Бизнес Водещи новини - дясно Здраве Общество

Гарантирани: +1000 лв. за всеки работещ на първа линия и още 46,4 млн. лева за анти-ковид ваксини

Правителството отпусна 46,4 милиона лева за закупуване на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от „Пфайзер/Бионтех“. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.

„Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за:

  • продължаване на заплащането на допълнителните възнаграждения от 1000 лева за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19
  • допълнителното възнаграждение за всяка поставена ваксина срещу COVID-19
  • и двете, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка и след 30 април т.г.

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен бе премиерът и подчерта, че независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

източник: правителствена пресслужба

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *