Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Започва антивирусна обработка на детските градини и ясли в Добрич

Предстои кампания за обработка на активните повърхности в детските градини и ясли в град Добрич чрез иновативна нанотехнология, позволяваща едногодишна зашита на третираните зони.

От Община град Добрич съобщиха, че пилотна антивирусна обработка ще бъде извършена в Детска градина №7, където помещенията ще бъдат обработени  с иновативната нанотехнология "Ликуид Гард".

В сградите на всички детски заведения в град Добрич ще се обработват активните повърхности. Такива са входните врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните – дръжки на врати, масички, дидактични шкафове. Целта е, да се осигури безопасността на децата и персонала, заявиха от Общината.

Обработката в Добрич ще се извършва от фирма „НАНО КОУТ“ ООД. От Община Добрич информираха, че подобна процедура в детските градини в България вече е извършвана в София, Пловдив, Бургас, Хасково, Димитровград и др.

Според сертификата на немския продукт, технологията осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Технологията е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите, увериха от Община град Добрич.

снимка: LiquidGuad.De
c