Водещи новини - дясно Туризъм

Албена АД ще бъде концесионер на плажа “Кранево-север” за 15 години

Концесионерът се задължава да предоставя цени за чадъри и шезлонги до 6 лева с ДДС

Определен е концесионер на морски плаж „Кранево – север” в община Балчик, съобщават от пресслужбата на правителството. След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да сключи договор за концесия със „Албена” АД, в едномесечен срок от влизане в сила на Решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 години да предоставя цена за 1 чадър в размер до 6 лв. с ДДС и цена за 1 шезлонг в размер до 6 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,80 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 50 555 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж е в размер на 301 470 лв. с ДДС.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *