Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Албена предлага уикенд разходка на плажа, с храна и дейности на открито

Караваната до бар Ганвие, ресторант „Челебрита“ и басейнът в х-л „Добруджа“ ще посрещат гости този уикенд, след което от понеделник затварят за 10 дни заради приетите днес ограничителни противоепидемични мерки.

На приятна и разтоварваща разходка през уикенда в Албена канят от комплекса. Всеки петък, събота и неделя, при хубаво време, на плажа до Ганвие Бийч Клуб пристига каравана, която предлага храна - кебапчета, кюфтета, пържени картофки, гофрети с течен шоколад и мед.

Всеки, решил да прекара няколко приятни часа на въздух край морето, може да посети и щанда, на който се продават продуктите от собственото биопроизводство на Албена АД. Компанията „Еко Агро“ предлага натурален пчелен мед, сладка от плодове от градините на компанията, натурални сокове от ябълка и круша, олио, кейл, градински цветя, ябълков оцет и др. Всички тези продукти могат да се поръчат и онлайн от сайта на „Еко Агро“.

На самия пясък има изнесени плажни мебели, на които всеки може да се поседне за отдих. Любителите на спорта могат да поиграят плажен волейбол и плажен футбол. Работи и басейнът с минерална вода в х-л „Добруджа“.

Ресторант „Челебрита“, който се намира близо до х-л „Парадайс Блу –Маритим“, също е отворен. Заведението предлага уникална кухня, като например ризото с охлюви, които са доставени от фермата за охлюви на Албена в Приморско. Предлагат се пица на пещ, паста, риба, специалитети с телешко от от породата „блек ангъс“ и др. Има и възможност за доставка на храна.

От комплекса съобщиха, че този уикенд караваната, ресторантът и басейнът ще работят, а после затварят, в съответствие с приетите по-строги ограничителни противоепидемични мерки, които ще действат 10 дни. 

c