Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

До 29 март в Община Добрич чакат мнения за Програмата за финансиране на граждански инициативи

До 29 март продължава публичното обсъждане на Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност на Община град Добрич. От администрацията очакват  мнения и предложения от гражданите на адрес: dobrich@dobrich.bg

По Програмата Община град Добрич предоставя безвъзмездна финансова помощ за реализиране на проектни предложения на стойност до 3 000 лева. Средствата за финансиране на граждански инициативи се определят с Решение на Общински съвет град Добрич за всяка бюджетна година. Те могат да бъдат допълвани с дарения по ред и условия, определени в Правилника за дарения.

Бенефициенти по настоящата Програма могат да бъдат сдружения и фондации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел на територията на град Добрич и граждански групи.

Общината финансира граждански инициативи в следните приоритетни области: Социална сфера; Образование; Околна среда; Култура; Спорт.

На сайта на Общината са публикувани програмата, реда и условията за финансиране и формуляри за кандидатстване. Проектите се разглеждат и оценяват от специална комисия с представители на администрацията, общински съветници и граждани.

c