Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Левски не позволи на Добруджа 07 да вземе реванш

Волейболистите на Левски София постигнаха пети пореден и общо девети успех в Първата осмица на Суперлигата, след като се наложиха като гости над Добруджа 07 (Добрич) с 3:2 (25:22, 25:21, 12:25, 20:25, 15:8) в мач от 12-и кръг, изигран в зала "Добротица".

"Сините" са втори във временното класиране с 26 точки (9 победи, 3 загуби), добруджанци са шести със 17 точки (5 успеха, 7 поражения).

Левскарите не позволиха на "зелените" от Североизтока да вземат реванш за поражението с 0:3 гейма от пети кръг. И двата отбора имаха силни моменти в срещата, което се отрази и в резултата. В тайбрека обаче превъзходството на гостите на всички елементи си каза думата.

Двубоят започна с игра на амплитуди, след което двата отбора продължиха равностойно. Положението се запази почти до края на гейма, но "сините" успяха да се мобилизират и да спечелят със стабилна преднина.

Втората част се разви идентично, като на моменти съперникът се доближаваше до столичани. В ключови ситуации обаче воденият от Андрей Жеков тим бе категоричен и увеличи преднината си.

Добричлии обаче показаха съвсем различно лице в третия гейм - откъснаха се от самото начало и не позволиха на левскарите да противодействат особено.

Четвъртата част отново започна силно за домакините, но "синият" тим успя да скъси максимално дистанцията, оставайки само на точка. Впоследствие обаче момчетата на Мирослав Живков продължиха да тормозят противника и не позволиха да ги преодолее.

Тайбрекът премина под диктовката на гостите от столицата, които бяха много по-мобилизирани отколкото в предходните два гейма и без проблем затвориха мача. Така момчетата на Андрей Жеков записаха деветата си победа в Първата осмица.

Най-резултатен бе Боян Йорданов с 23 точки (1 блокада), 13 точки добави Гордан Люцканов (3 блокади). 10 точки реализира Самуил Вълчинов. За съперника Мартин Мечкаров и Жулиен Георгиев приключиха с по 18 точки (3 аса) (3 аса).

В следващия кръг Левски среща Нефтохимик 2010 (Бургас), Добруджа излиза срещу Пирин (Разлог). Срещите са на 10 март (сряда).

Източник и снимка: bgvolleyball.com

c