Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Аква лайф" в Кранево се готви за новия сезон, чака руските туристи

Новият туристически сезон ще бъде по-добър от миналогодишния, прогнозира за Про Нюз Добрич Даниела Пеловска - собственик на комплекс AquaLife в курортното село Кранево. По думите й миналата година комплексът е регистрирал огромен спад. „Реално започнахме да работим в средата на юли. Месеците август и септември бяха добри и толкова. Изпуснахме април, май, юни, при положение че при нас сезонът е до края на ноември и имаме опции за целогодишна заетост. Имаме големи спортни зали – за худ. гимнастика, баскетбол, футбол на малки вратички и др. - те могат  да работят целогодишно, но това не се случи“, коментира Пеловска.

Тя сподели, че комплексът е готов и оборудван за новия сезон. „Ако трябва да съм честна, се надяваме на чудо и дано господ ни пази. Чакаме, защото в момента е замръзнало навсякъде. Виждате в Европа за какво става въпрос. Кой европейски турист ще дойде - те се страхуват. Искрено се моля и разчитам да дойдат руските туристи“, посочи Пеловска. Според нея за туристите от Русия трябва да има „зелени коридори“ след представяне на документ за ваксиниране.

„Кадри ще имаме. Целият персонал ще бъде ваксиниран. При нас мерките се спазват драстично - дезинфекция, озонатори, автоматични пръскачки. При нас изхранването е ол инклузив, при тотално спазване на противоепидемичните мерки - индивидуално сервиране на всеки, еднократни прибори, стъклени прегради и т.н. Мерките ни са драконовски“, допълни хотелиерката.

Тя сподели, че още миналата година цените в комплекса са били коригирани надолу. „Трябва собствениците на средства за масов подслон да намалят малко цените, за да могат тук да почиват българи. Миналото лято стана ясно, че трябва да се обърнем към българския турист. Защото ако миналата година нещо направихме, това беше благодарение на българите. За туристите от Европа не може да се прогнозира при техните много строги мерки в момента“, изтъкна Пеловска.

AquaLife е комплекс за спорт и активен отдих на международно ниво. От 2011 година насам комплексът е посрещнал хиляди спортисти от различни страни. Сложната инфраструктура има всичко необходимо за тренировъчни лагери и състезания. Спортните съоръжения в комплекса имат международни сертификати и са предназначени за целогодишна експлоатация. Комплексът разполага с четири комфортни хотела за настаняването на спортисти и индивидуални туристи. Хотелите са съвременно обзаведени и оборудвани, с достъп до интернет и всички необходими комуникации.

c