Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Изберете българското - заедно да запазим българските традиции и идентичност!

Интервю с Петя Новачева, основател и управител на Natural & Bio market, вече Premium Market 380

  • Г-жо Новачева, как се зароди идеята и концепцията за магазинa?
  • Преди около 8 години семейството ни се насочи към здравословното хранене, защото здравето е преди всичко. Здравословното хранене трябва да се приеме като начин на живот, а не просто да е моментна диета. Постепенно разбрахме, че това е правилният път и аз лично го приех като мисия, с която искаме да покажем на повече хора, че натуралните храни и напитки могат да бъдат вкусни и здравословни. Така през април 2019-та отворихме първия ни магазин за истинска храна и здраве Natural & Bio market Cactus в гр. Добрич. Щастливи сме, че след точно една година успяхме да открием втори магазин във Варна и само половин година по-късно – и в София. Естествено, всичко това е резултат от доверието, което ни гласуват нашите клиенти и партньори, с техните положителни и отрицателни коментари и препоръки.
  • Свикна ли българинът да се храни здравословно?
  • През последните няколко години станахме свидетели на така наречения "здравословен обрат". Клиентите станаха по-информирани, все по-често четат съдържанието на продуктите. Наблюдава се промяна в хранителните навици, оформи се тенденция към консумация на полезни, чисти и качествени храни. Първоначално това влечение се наблюдаваше в сравнително тясна аудитория от хора – потребители с по-висок доход, майки с малки деца или хора със здравословни проблеми. Постепенно тази група се разшири и ние бяхме наясно, че трябва да работим именно в тази посока, да популяризираме добрата храна и правилните хранителни навици, чрез здравословни, качествени и свежи храни.
  • Защо променихте името на магазините Ви от Natural & Bio market Cactus, в Premium Market 380?
  • Със създаването на третия ни обект в София се зароди идеята да разширим концепцията и освен био и натурални продукти, да заложим и подкрепим българските фермерски производители, като предлагаме техните продукти. И така Natural & Bio market Cactus, се превърна в Premium Market 380.
  • Защо точно 380?
  •  380, защото баркодът на всеки продукт, произведен в България, започва с 380. Тази промяна е важна стъпка от нашето развитие като бранд, ориентиран към премиум сегмента. Ние запазваме концепцията на нашите магазини и работим върху нейното развитие и надграждане, за да можем да предоставим на клиентите ни не просто продукти, а цялостно решение за здравословен начин на живот. Premium Market 380 ще продължи да предлага селекция от най-високо качествените био и натурални продукти с още по-голямо портфолио и повече български храни. Водени от страстта ни за качествен и по-добър живот, продължаваме да работим усилено в подкрепа на малките български производители на натурални и истински продукти.
c