Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Отчитат Програмата за управление на Добрич през първата година от управленския мандат

Редица отчети са залегнали в дневния ред на 17-ото заседание на Общинския съвет на Добрич, което ще се проведе днес.

Сред тях са отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община град Добрич за първата година от мандата, както и отчет за изпълнението на Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Общината за 2020 година и финансирането им през 2021 година.

Ще бъде разгледан отчет за изпълнение на годишната програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2020 година, както и отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в град Добрич за миналата година.

Общинските съветници ще дискутират изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община град Добрич, в частта за таксите за детските градини.

Ще бъде представен годишен доклад за дейността на звено „Вътрешен одит“ при Община град Добрич за 2020 година. Ще бъдат утвърдени бизнес задачи за 2021 г. на търговски дружества – лечебни заведения, и другите търговски дружества, в които общината е едноличен собственик на капитала.

Съветниците трябва да одобрят създаването на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“. Ще се сформира и Съвет по въпросите на социалните услуги.

c