Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Димитър Василев пое управлението на „Пътнически превози” ЕООД в Добрич

Димитър Василев е новият управител на „Пътнически превози” ЕООД в Добрич. Той пое управлението на дружеството от баща си Валентин Василев на 4 януари. „Пътнически превози” е наследник на ДАП, което е приватизирано от Работническо-мениджърско дружество /РМД/.

Димитър Василев е на 40 години. Първата му магистратура е „Технологии и управление на транспорта” в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Има и магистратура по „Счетоводство и контрол” от Варненския икономически университет. Работа във фирмата започва като бензанджия през 1998 година. След това се занимава с автоконтрол, по-късно е работил и в сервизната дейност. Следващата му длъжност е организатор „Експлоатация”. От около 5 години е управител на Автогарата в Добрич и заместник управител на фирмата. Изкарва и Д категория, за да бъде и шофьор на автобус.

Наследството, което Димитър Василев получава от баща си Валентин Василев, е добро. Фирмата е стабилна благодарение на проектите, които държавата е разработила в сферата на транспорта. Една от мерките, по които „Пътнически превози” ЕООД е кандидатствало и е било одобрено,, е т. нар. 60 на 40. Благодарение на нея фирмата в корона кризата не е съкратила никого. Сега е кандидатствала и има одобрение и по новите мерки.

Нашият бизнес е доста консервативен, той е строго регулиран, това каза Димитър Василев в отговор на въпроса ни дали предвижда някакви нововъведения. Той посочи, че фирмата има договори и към момента ги изпълнява и не може нищо да се твори. „Мислим варианти как можем да развием и други дейности”, допълни управителят на „Пътнически превози” ЕООД.

c