Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 разби с 3:0 гейма шампиона Нефтохимик

Волейболистите на Добруджа 07 категорично се наложиха с 3:0 гейма над шампиона Нефтохимик в мач от Суперлигата на България – първа осмица. Срещата се игра без публика в зала „Добротица“, а за двата отбора двубоят бе първи от доста време заради прекарана карантина и отлагани мачове.

Домакините поведоха в първия гейм и запазиха макар и малка преднина почти до края. След 20:18 Добруджа 07 дръпна повече и затвори гейма при 25:20. И двата отбора допуснаха много неточности от начален удар, но домакините се отличиха със стабилна блокада, добра защита и добро отиграване на контраатаките.

Вторият гейм започна силно за Добруджа 07, като преднината на зелените в средата му достигна 5-6 точки. Те се стопиха до две, но домакините успяха все пак да се наложат с 25:22. Ставащото на терена показа, че на шампионите може би е нужно още време да се възстановят и да влязат в турнирен ритъм. Отборът на Нефтохимик поведе в третия гейм, но домакините успяха да обърнат при 12:11. След нервни изблици на терена жълти картони получиха Георги Манчев и Николай Николов. До края на гейма Добруджа 07 игра по-концентрирано и затвори мача с 25:21.

За играч на мача бе избран Жулиен Георгиев от домакините. Добруджа 07 има тежка среща с Хебър в Пазарджик на 19 декември.

снимка: Момчил Тодоров

c