Бизнес Водещи новини - дясно Общество Развлечение

Коледният базар в Добрич вече чака посетители за греяно вино, скара, украса и подаръци

Коледният базар в центъра на Добрич отвори врати днес на площад „Свобода”. Той ще допринесе за празничното настроение в града до 3 януари 2021 година. Работното му време е от 10 до 19 часа.

В първия ден на базара посетители почти липсват, а някои от дървените къщички са все още затворени. Обособено е еднопосочно движение. Стоки предлагат само 4-5 щанда в сектора за сувенири, играчки и подаръци. Впечатление правят оригинални ръчно правени кукли от текстилни материали, бижута, украшения за елха. Търговците са предпазливи в прогнозите си дали ще спечелят от базара. Някои заявиха, че се надяват вложените материали и труд да са си заслужавали. Други се притесняват от стреса около пандемията и прогнозите за валежи.

Една идея по-оживено е мястото, където се предлага греяно вино – там първите клиенти вече отпиват от топлата алкохолна напитка.  Една чаша струва левче. Цената на наливното вино е 5 лева за литър, 9 лв. за два литра, 13 лв. за три литра и 20 лв. за пет литра. Очаква се на скарите всеки момент да зацвърчат кюфтета, кебапчета, свински и пилешки шишчета, наденички и карначета. Най-различни деликатесни колбаси се предлагат на съседен щанд, като цените са от 10 до над 30 лева за килограм отбрано мезе.

От 17.00 часа днес ще бъдат запалени светлините на добричкото коледно дърво на пощада, без обичайното детско тържество.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *