Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Съдят тунизиеца и за катастрофата в Добрич, щетите по блъснатата кола са за над 20 000 лева

В Районната прокуратура в Добрич е образувано досъдебно производство за пътно-транспортното произшествие, което предизвика на 30 октомври тунизийски гражданин. Припомняме, че той незаконно премина българската граница през ГКПП Кардам и бе заловен след полицейска гонка в Добрич. Тунизиецът, който е издирван от френските власти за тежко престъпление, се блъсна с колата си в преградите на бул. „Добруджа“, като преди това помете паркиран вдясно от посоката му на движение автомобил БМВ Х5.

Това е второто производство по случая. На 11 ноември Районният съд в Генерал Тошево призна за виновен и осъди условно тунизиеца /с инициали Н.А / N. A . / за незаконното преминаване на границата, както и за „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта“.

Про Нюз Добрич научи от началника на ГПУ-Ген. Тошево Руслан Томов, че към момента тунизийският гражданин е приведен в дом за настаняване на чужденци в Любимец.

Осъдиха условно тунизиеца, издирван от Франция и влязъл незаконно в България

Междувременно с Про Нюз Добрич се свързаха собствениците на потрошеното БМВ Х5. Колата е фирмена и се води на "Прогрес 99" ООД. Оказва се, че щетите, причинени на автомобила са в особено големи размери. Все още не е приключила експертната оценка, но според собствениците със сигурност щетата ще бъде над 20 000 лева за възстановяване на автомобила. За ПТП-то има издаден протокол от КАТ.

Няма данни заловеният в Добрич тунизиец да е свързан с атентата във Франция

„Цяло чудо е, че щетите са само материални и не е имало пострадали или жертви в тази изключително натоварена зона от Централната градска част. Факт е обаче, че автомобилът - беглец на тунизийският гражданин (за когото не е ясно чия собственост е и има ли заплатени по надлежният ред застраховки и други документи, които удостоверяват правото му на движение в Европейският Съюз) е причинил изключително тежко ПТП, от което сме потърпевши“, казват собствениците.

Чужденец предизвикал катастрофата на двете БМВ-та по бул. „Добруджа” в Добрич

Те могат да предявят претенциите си по образуваното досъдебно производство.

c