Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Служител на Административния съд в Добрич с COVID-19, апелират за спазване на мерките

Апел към гражданите и страните по делата и адвокатите да съдействат за намаляване на риска за здравето и живота на тях, съдиите и съдебните служители отправя Административният съд в Добрич. Причината е увеличаването броя на заболелите лица на територията на област Добрич и наличието на заболял служител в съда.

От институцията напомнят, че в съдебните зали могат да присъстват само лицата, призовани по образуваните и насрочени за разглеждане през съответния ден дела и техните процесуални представители. Влизането в сградата се осъществява след дезинфекция и измерване на телесната температура с отчетени показания под 37.4 градуса.

Всички посетители трябва да бъдат с поставени предпазни маски, които плътно да покриват носа и устата, съответно и/ или с маска - шлем и при влизане да използват поставения на входа дезинфектант. Ако позволяват климатичните условия, участниците в заседания да изчакват пред сградата на съда, като се допускат в нея непосредствено преди началото на заседанието, за което са призовани.  Пребиваващите в сградата на съда да спазват препоръчителната от здравните органи дистанция.

Извършването на административни услуги или справки в Служба „Съдебно деловодство“ по делата, насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание, следва да се става след предварително искане, отправено на телефонен номер 058/ 622 611, 0884 500432, факс 058/ 62 3023, електронен адрес: admcourtdobrich@abv.bg или на адреса на съда чрез пощенска или куриерска услуга. В искането заявителите задължително посочват телефон и/ или електронен адрес за контакт, на които административният секретар съгласува времето за извършване на справката или административната услуга и потвърждава включването на лицата в график за допускане до съда, с посочен ден и час.

c