Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 с втора победа в предварителния турнир

Добруджа 07 се наложи над Пирин Разлог с 3:1 гейма /25:21, 24:26, 25:21, 25:8/ в драматичен и пълен с обрати мач в зала Добротица в петъчната вечер. Това е втората победа на добричкия тим в предварителния турнир за влизане в първата осмица на Суперлигата по волейбол.

Добричките фенове видяха напрегнати три гейма и четвърти, в който домакините буквално разбиха Пирин.

Мачът започна точка за точка, а Добруджа успя да дръпне малко напред в средата на първия гейм, след добри отигравания на Жулиен Георгиев. Домакините запазиха предимството до края на гейма. Това не разколеба гостите от Пирин, които направиха обрати в решителни моменти от втория гейм. В края на втората част те изоставаха с 22:24, но с по-добър сервис успяха да отбележат четири поредни точки за 26:24.

Третият гейм тръгна равностойно, след което Пирин поведе с 4-5 точки. Домакините обаче успяха да наваксат и да поведат благодарение на включването в игра на Мартин Мечкаров. В четвъртата част дойде и крахът на играчите от Разлог, заслугата за което бе на Мечкаров. Той направи дълга серия от сервиси, които докараха резултата до 15:2, а след това до 19:4 и 25:8.

„Играхме срещу отбор, който познавам добре и който може да затрудни всеки. Нервите не ни позволиха да бъдем на най-доброто ниво в определени части от мача. Решихме, че мачът ще бъде лесен. Не успяхме като технически изпълнения и вземане на решения, не проявихме необходимото търпение. Опитът на Пирин им даде предимство на моменти. Важното е, че успяхме да вземем третия гейм и това бе важно от психологическа гледна точка. Мартин Мечкаров - всички вярваме в него, той ще даде още от себе си и ще направи най-доброто за Добруджа. Трябва ни още работа като взаимодействия в отбора, в индивидуално отношение и като организация. При нас ежедневната работа дава отборния резултат. Времето ще покаже дали е удачен новият формат на Суперлигата. Ще има много стресови ситуации, но в крайна сметка ще играем по този начин и всеки отбор трябва да се подготви за това“, заяви след мача треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков.

В другата среща Берое 2016 се справи за около час с Арда, като се наложи с 3:0 гейма.

c