Спорт

Бившият волейболист на “Добруджа 07” Лазар Лазаров поема ВК “Марица”

Лазар Лазаров е новият старши-треньор на „Марица” (Пловдив). Той заменя на поста най-успешния треньор в историята на клуба Иван Петков, който пое украинския първенец „Прометей” (Камянске). Лазаров дойде при шампионките през август в ролята на помощник-треньор на Иван Петков.

Лазар Лазаров е бивш волейболист в „Добруджа 07” (Добрич), играл е и в Гърция. В треньорската си кариера е бил в „Добруджа 07”, „Левски” (София), Иран. От три години е помощник-треньор в женския национален отбор на Иван Петков.

– Господин, Лазаров заменяте институция в „Марица” като Иван Петков. Какви са вашите чувства, след тази доста бърза и неочаквана смяна?

– Искам да благодаря на целия клуб, на ръководството, че ми дадоха този шанс и повярваха, че мога да запълня голямата празнина, която ще остане с отсъствието на господин Петков. Нещата се развиха доста бързо и неочаквано. Очакванията ми са да продължим да надграждаме това, което се случва в проекта и да развиваме млади състезателки в помощ не само за „Марица”, но и за българския волейбол.

– Да кажете няколко думи за господин Петков?

– Господин Петков е повече от 15 години в клуба и е най-успешният треньор в историята на клуба. Той е душата и сърцето на „Марица”. През последните три години съм негов помощник в националния отбор. От него съм научил много неща, които ще се старая да прилагам. Ще продължим да развиваме и да крачим напред смело.

– Ще има ли нови лица в щаба?

– Да, Стоян Вулджев ще се присъедини към нашия щаб.

– „Марица” е най-успешният волейболен клуб в България в последните 10 години. Как виждате организацията в клуба?

– Ако трябва да съм честен съм запознат с организацията в „Марица” от 2015 година. Тогава за първи път имахме контакт с господин Петков. Идвал съм няколко пъти като обучение, тип наблюдение. Смея да твърдя, че голяма част от организацията, която е тук в клуба, е до голяма степен и в националния отбор. Видял съм как се осъществяват нещата от работния през тренировъчния процес до възстановяването. Моите колеги, които са по-отдавна в „Марица”, ми оказват голяма подкрепа и ще се опитаме да надградим.

– Как виждате конкуренцията на „Марица” в НВЛ? Два тима – ДКС (Варна) и „Локомотив” (София) заявиха претенции за челните позиции през новия сезон.

– За момента наблюдавам, че всички искат да създадат отбори от млади момичета. Колкото повече отбори има с бюджет и амбиции, толкова по-добре за българския волейбол. Когато само един отбор е стожер я няма конкуренцията и това е много лошо. Когато има повече конкуренция това е много добре и помага на всички отбори за тяхното развитие.

– Влизате директно в предизвикателството Шампионска лига, ще дебютирате като треньор в най-силния европейски клубен турнир.

– За да се научиш да плуваш трябва да скочиш в дълбокото. Голяма отговорност е участието в Шампионска лига. Отборът всяка година надгражда в турнира. Съответно това, което ще се стараем да направим, е да покажем добри игри и всеки един състезател да надгражда.

– Какво бихте си пожелали?

– Пожелавам си да сме живи и здрави. Продължаваме със здравата работа, която вършим и продължаваме да се трудим усърдно и вярвам, че ще успеем да надградим и да постигнем още по-добри резултати.

Източник: sportal.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *