Култура Развлечение

Кукленият театър в Добрич повежда децата на пътешествие с “Корабът на мечтите”

Държавният куклен театър “Дора Габе” в Добрич повежда децата на пътешествие с “Корабът на мечтите”. Най-новият спектакъл на трупата по пиесата на Георги Джилянов е част от програмата за празника на Добрич – 25 септември, съобщи директорът на театъра Петър Петков на пресконференция.

Хартиеното корабче, което плава в локвичка в гората, мечтае за истинските вълни, за океана и бурите. Корабчето учи децата, че колкото и да си мъничък, слаб, хартиен, трябва да отстояваш мечтите си и да ги следваш независимо от препятствията, разказа за посланието на спектакъла режисьорът Веселин Анев. По думите му всеки от актьорите в постановката – Мира Демирева, Росен Радев и Иван Иванов, влизат в пет-шест роли, за да пресъздадат богатството на художествени образи в “Корабът на мечтите”. Художник на постановката е Адриана Радева, а автор на музиката – Стоимен Стоянов. Премиерата е на 23 септември.

Докато позволи времето, театърът ще продължи да играе и в Центъра за защита на природата и животните, тъй като зрителите все още са предпазливи да влязат в залата въпреки спазваните противоепидемични мерки, информира Петър Петков. Детската публика вече гледа спектаклите и в откритите пространства на детските градини.

Източник: БТА

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *